Odense BK wint 2e editie Sparta U13 Tournament!

 In Nieuws
Odense BK Onder 13 heeft vandaag de tweede editie van het Sparta Enschede U13 Tournament op haar naam geschreven. In een volledig Deense finale tussen Odense BK en Brondby IF bleef het 0-0, waarna strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. De eerste 5 strafschoppen werden door beide teams benut, waarna Odense BK ook haar 6e penalty wist te benutten. Omdat Brondby IF vervolgens een strafschop gekeerd zag worden ging Odense BK er met de felbegeerde eerste prijs vandoor!
 
De voetbaldag begon onder prima weersomstandigheden om 11.00 uur. AZ Alkmaar en Werder Bremen maakten hun entree op het toernooi en begonnen wisselend. Werder Bremen liet FC Twente met 2-0 kansloos, terwijl Consadole Sapporo verrassend met 1-2 won van AZ Alkmaar.
 
Na deze eerste wedstrijden op het toernooi ontwikkelden de poules zich op een mooie manier. De deelnemers waren redelijk gelijkwaardig, waardoor in de laatste poulewedstrijden nog liefst 6 teams in aanmerking konden komen voor de finale.
 
In Poule A moesten uiteindelijk Odense BK, Werder Bremen en Slavia Praag op doelsaldo uitmaken wie de finale zou bereiken. Door een zeer fraaie 4-0 zege van Odense BK in hun laatste poulewedstrijd tegen Werder Bremen wisten de Denen beslag te leggen op plek 1 in poule A, moest Werder Bremen genoegen nemen met plek 2 en eindigde Slavia Praag met het minste doelsaldo op plek 3. FC Twente en gastheer Sparta Enschede moesten in hun laatste pouleduel uitmaken wie vierde zou worden in de poule en FC Twente wist middels een 3-1 zege de vierde plek veilig te stellen.
 
In Poule B ontwikkelde zich eenzelfde strijd tussen 3 teams om plek 1 in de poule. AZ Alkmaar had in de laatste poulewedstrijd tegen Brondby IF bij een overwinning nog eerste in de poule kunnen worden, maar bleef helaas steken op een 0-0. Hierdoor ging Brondby IF er met de groepswinst van door, werd Consadole Sapporo tweede, AZ Alkmaar derde, Prestige Football Academy 4e en FASE Szczenic laatste.
 
Na de laatste wedstrijden in de poulefase werden direct de plaatsingswedstrijden gespeeld. Sparta Enschede moest zijn meerdere erkennen in FASE Szczenic in de strijd om plek 9, Prestige Football Academy wist FC Twente na strafschoppen te verslaan en plek 7 te bemachtigen en Slavia Praag deed na strafschoppen hetzelfde voor plek 5 tegen AZ Alkmaar.
 
In de strijd om plek 3 liet Consadole Sapporo zien een mooie aanvulling te zijn op dit deelnemersveld. Bij hun eerste deelname werd in de laatste wedstrijd Werder Bremen met 0-2 verslagen en wisten de Japanners direct beslag te leggen op een prijs. Daarna was het dus tijd voor de grote finale, waarbij Odense BK na strafschoppen de gelukkigste bleek van de twee Deense finalisten.
 
We kijken met een erg goed en prettig gevoel terug op 2 schitterende toernooidagen! We danken alle vrijwilligers, scheidsrechters, gastgezinnen en medewerkers van Prestige Football Academy voor de organisatie van dit toernooi en zien een ieder graag volgend seizoen terug bij de volgende editie van het Sparta Enschede U13 Tournament!
 
Eindstand:
 
1. Odense BK
2. Brondby IF
3. Consadole Sapporo
4. Werder Bremen
5. Slavia Praha
6. AZ Alkmaar
7. Prestige Football Academy
8. FC Twente
9. FASE Szczenic
10. Sparta Enschede
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.