KRC Genk winnaar Sparta Enschede U13 Tournament 2017!

 In Nieuws

Vandaag werd de tweede en laatste toernooidag gespeeld van het Sparta Enschede U13 Tournament 2017. Na een geslaagde openingsavond op vrijdag, stonden vandaag vanaf 11.00 uur de overige poulewedstrijden op het programma.

Ook Vitesse en Werder Bremen waren inmiddels aangekomen in Enschede en mochten direct de eerste wedstrijden van de dag spelen. Werder Bremen kreeg direct een grote nederlaag te slikken tegen Feyenoord (4-1), waar Vitesse met een 2-0 overwinning wist te starten op Odense BK.

Gedurende de dag waren de ontwikkelingen in beide poules interessant om te volgen. Feyenoord wist in de eerste wedstrijd de leiding te pakken in Poule A en hield dit tot aan de laatste poulewedstrijd vast. De wedstrijd tegen FC Twente had een kantelpunt kunnen zijn, maar door een 1-0 overwinning wist Feyenoord zich zeker van de groepswinst. Werder Bremen wist na de zeperd in de eerste wedstrijd wel alle andere wedstrijden te winnen, maar kwam dus niet verder dan een 2e plek in de poule. FC Twente eindigde als derde, voor Slavia Praag en Brondby IF.

In Poule B bleek Vitesse een goede uitdager van topfavoriet KRC Genk. In de laatste ronde van de poulefase had Vitesse bij winst op KRC Genk nog de groepswinst kunnen pakken, maar door een 3-1 overwinning wisten de Belgen de 1e plek in de poule veilig te stellen. Vitesse wist wel knap op de 2e plek te eindigen en Sparta Enschede wist te verrassen met een 3e plek. SC Heerenveen en Odense BK eindigden respectievelijk 4e en 5e.

Vanaf 16.25 uur werden de slotwedstrijden gespeeld om te komen tot de definitieve ranking van de 1e editie van het Sparta Enschede U13 Tournament 2017. In een Deens onderonsje moesten Brondby IF en Odense BK uitmaken wie er op plek 9 en 10 eindigden. Odense BK wist 1 keer tot scoren te komen en eindigde dus als 9e. Slavia Praag en SC Heerenveen streden om de 7e plek, waarbij de Tsjechen met 2-1 wisten te zegevieren.

Na deze ronde was het de beurt aan de ploegen die streden voor plek 3 t/m 6. Werder Bremen liet zien over een sterke ploeg te beschikken en wist Vitesse op een ruime 4-1 nederlaag te trakteren. De grootste verrassing kwam echter van Sparta Enschede. Na in de poulefase al 4 punten te hebben gepakt wist de gastheer in de slotwedstrijd FC Twente met liefst 3-0 te kloppen, waardoor het team zeer knap als 5e wist te eindigen in een sterk deelnemersveld.

Tot slot was om 17.50 uur de aanvang van de grote finale tussen Feyenoord en KRC Genk. Beide ploegen waren in de poulefase duidelijk de sterkste, dus op voorhand keek iedereen enorm uit naar de wedstrijd. KRC Genk had in deze finale duidelijk de overhand en wist voor de rust al op 1-0 te komen door een treffer van de uitstekende centrumspits Luca Berten. Na de rust wist Berten nogmaals doel te treffen (met liefst zijn 6e treffer van het toernooi) en ook Pierre Dwomoh deed nog een duit in het zakje met de allesbeslissende 3-0!

KRC Genk won hierdoor zeer verdiende de 1e prijs van het Sparta Enschede Tournament 2017! De in grote getale aanwezige toeschouwers hebben genoten van schitterend jeugdvoetbal! Wij danken alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemende clubs en aanwezige toeschouwers voor hun bijdrage om er een schitterend toernooi van te maken!

Definitieve eindstand:

1. KRC Genk
2. Feyenoord
3. Werder Bremen
4. Vitesse
5. CVV Sparta Enschede
6. FC Twente
7. Slavia Praag
8. SC Heerenveen
9. Odense BK
10. Brondby IF

Speler van het toernooi: Gio-Renys Felicia (Feyenoord)
Keeper van het toernooi: Jasper Stobbe (Sparta Enschede)

-> Speler en keeper van het toernooi gekozen door Technische Commissie Sparta Enschede o.l.v. Paul Middag

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.